افزایش قیمت انواع ورق فولادی و کاهش جزئی قیمت در مقاطع طویل بازار آهن در هفته منتهی به ۸ دی ۱۴۰۲ جدیدترین تغییرات قیمتی در بازار آهن است. هفته گذشته قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ برای سفارشات درب کارخانه به صورت میانگین به ۲۳هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رسید. کف قیمت میلگرد در بازار آهن در آخرین ساعات هفته قبل به عدد ۲۲۱۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۴۷۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم مبادله شد.
نکته قابل توجه این است که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار ۱۴ تا ۳۲ در بازار آهن به صورت میانگین ۱۳۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم کاهشی بوده است.
به نقل از فراطرح فولاد در معاملات بورس کالا در هفته گذشته، میلگرد با قیمت میانگین موزون ۲۱۲۸۱ تومان به ازای هرکیلوگرم بدون محاسبه مالیات برارزش افزوده و ۲۳۱۹۶ تومان به ازای هر کیلوگرم با مالیات معامله شد. این در حالی است که قیمت میانگین موزون معاملات در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۲ ۷۴ تومان به ازای هر کیلوگرم معادل ۰.۳ درصد کاهش یافته است.
در هفته گذشته،شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۸۸۳۸۸ هومان به ازای هر کیلوگرم بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده) و ۲۰۵۳۳ تومان (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله گردید که این قیمت در مقایسه با ۲۷ آذر ۱۴۰۲ ، ۱۱۳ تومان به ازای هرکیلوگرم کاهش یافته است.
در ارتباط با فاصله قیمتی که بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا در هفته منتهی به اول دی که به ۱۲.۷ درصد زسیده بود به ۱۳ درصد افزایش یافت.
در هفته گذشته نرخ دلار در بازار آزاد ۱۰۰ تومان افزایش یافت و از ۴۹۹۰۰ تومان به ۵۰۰۰۰ تومان رسید . همچننی آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۰۳۲ تومان می باشد.
پیش بینی بازار فولاد
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی می گردد که در هفته جاری شاهد ثبات قیمتی و آرامش نسبی در بازار شمش و مقاطع طویل باشیم. کمبود تقاضا و مازاد عرضه منجرشده است بازار شمش و میلگرد وضعیت نامناسبی را در این روزها پشت سربگذارند. در بخش ورقهای فولادی بالاخص ورق سیاه بازار با کمبود عرضه مواحه بوده و محدودیت های مصرف گاز باعث رشد قابل توجه قیمتها گردیده است. به نوعی تعادل بازار از بین رفته است و باعث عقب نشینی تقاضا و کاهش حجم معاملات شده است. با توجه به ثبات نرخ ارز در این روزها تقاضای سرمایه ای به طول کل در بازار مشاهده نمی شود. با توجه به رکود بخش ساختمان و ضعف تقاضا و تا زمان رفع مشکل مازاد عرضه در بازار فولاد و هزینه های بالای تولید که مانع از کاهش قیمتها می گردد باید منتظر ماند و دید چه عواملی توان خروج بازار از رکود را دارد.