فروش-توری-حصاری-و-فنس-باغی
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳

تولید مازاد بر ظرفیت، ضربه سنگین به صنعت فولاد!

صادرات-فولاد

چکیده مطلب:

مهران محجوب تژاد از مشاورین طرج جامع فولاد کشور گفته است یکی از مشکلاتی که در صنعت فولاد حاکم است مازاد بر ظرفیت تولید است که در هر صنعتی وقتی مازاد بر ظرفیت ایجاد می شود خود این مازاد تولید نخستین ضربه را به آن صنعت میزند!

مهران محجوب تژاد از مشاورین طرج جامع فولاد کشور گفته است یکی از مشکلاتی که در صنعت فولاد حاکم است مازاد بر ظرفیت تولید است که در هر صنعتی وقتی مازاد بر ظرفیت ایجاد می شود خود این مازاد تولید نخستین ضربه را به آن صنعت میزند!

وی با بیان اینکه صادرات باید پایدار باشد افزود: در این چند سال قوانین ما در بحث صادرات در یک جاهایی کمتر همراهی کرد و عوارض صادراتی داشتیم که با محور صادرات مطابقت نداشت! سیاستگذاری دولت نیز بر این اساس بود که اولویت باید صادرات محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر باشد. در واقع صادرات ماده معدنی اولویت نداشته باشد.

مشاور طرح جامع فولاد گفت: با توجه به کسری انرژی دپو شدن مواد معدنی و گندله و کنسانتره خودش یک معضل شده بود که سال گذشته دولت عوارض صادراتی را کم کرد و در نهایت صادراتی در بخش گندله و کنسانتره داشتیم که این روند تا چند سال دیگر ادامه خواهد داشت. به عبارت دیگر ما در مواد معدنی مازاد داریم که حتما باید صادر شود.

طی سال ماه گذشته ما با کاهش صادرات روبرو بودیم و علت آن نیز ارز نیمایی بوده که صادرکننده باید ارز نیمایی داشته باشد و بعد از صادرات ارز نیمایی خود را در سامانه نیما  بانک مرکزی ثبت کند. محجوب نژاد افزود: در واقع صادرکنندگان فولاد معتقدند  وقتی ما محصولات را خود راصدر  و در سامانه نیما ثبت می کنیم خودمان به ارز صادراتیمان دسترسی نداریم و بهد از آن باید ارز موردنیاز را از بازار آزاد تهیه کنیم که خود معضلی است.

این مشکلات به شدت روی صادرات ما در سه ماه اخیر تاثیرگذاشته است و امیدواریم دولت جدید در بحث توسعه و پایداری صادرات تمرکز نماید.

محجوب نژاد با بیان اینکه اکنون شرایط صادرات خوب است افزود: نمیتوانیم بگوییم شرایط مطلوب نیست.تنها مشکلی که ظرفیت مازاد بر تولید است که در هر صنعتی وقتی مازاد ظرفیت تولید شود خودش نخستین ضربه را به آن صنعت میزند.

باید هم صادرات را افزایش دهیم و هم مصرف داخلی تقویت شود که راه تقویت مصرف داخلی سرمایه گذاری است. اگر رشد ۸ درصد برنامه را میخواهیم باید در کانونهای اصلی مصرف فولاد مانند ساختمان، خودرو، زیرساخت و ریل و بندر که بحث مصارف فولاد مطرح است بیشتر سرمایه گذاری شود.

در بحث صادرات نیاز است تا ارتباطات بین المللی خود را بیشتر کنیم تا صادرات پایداری به دست بیاوریم. اکنون روابط ما با کشورهای دیگر به دلیل تحریم محدود است و بیشتر صادرات ما نیز محصولات فولادی میانی مانند میلگرد و ورق است.

وی افزود: در طرح جامع فولاد مدنظر است که هلدینگهای بزرگ چه در بخش خصوصی و چه خصولتی شکل بگیرند و محصولات را با ارزش افزوده بالاتر تولید و صادر کنند که مزایای تولید فولاد با ارزش افزوده بالاتر ایجاد اشتغال و کمک به صنایع پایین دستی است.

محجوب نژاد افزود: البیته صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا کار سختی است هر چه سمت این نوع محصولات برویم باید برندسازی کنیم و با کشورهای قدرتمندی نظیر ژاپن، آلمان و سوئد رقابت کنیم.

وی در پایان گفت: ما باید با تمام ظرفیتها مصرف داخلی را افزایش دهیم تا هم به توسعه صنعتی و هم به تولید محصولات کمک شایانی کند.

برچسب‌ها:

آخرین مطالب

جهت آشنایی با محصولات صنایع مفتولی توران گستر روی گروه مورد نظر کلیک کنید.

دسترسی سریع به دسته بندی‌ها

۰۲۱-۵۵۴۴۶۰۵۰

به مشاوره خرید احتیاج دارید؟

پس از ثبت اطلاعات، مشاوران توران گستر سریعاً با شما تماس خواهند گرفت.