علت نارضایتی نوردکاران از ابلاغیه جدید بورس کالا، اختلاف قیمت بینش شمش و میلگرد است. چرا که در گذشته این فاصله قیمتی ۱۶ درصد بود که طبق این ابلاغیه، به ۱۱ درصد رسید و چنین اختلافی جوابگوی هزینه های نوردکاران نیست.
حسین بختیاری با اشاره به نارضایتی نوردکاراناز تغییر مبنای قیمت گذاری فولاد به میلگرد، گفت: در حال حاضر علت نارضایتی نوردکاران از ابلاغیه جدید بورس کالا، اختلاف قیمت بین شمش و میلگرد است. د رگذشته این فاصله قیمتی ۱۶ درصد بود که طبق این ابلاغیه، به ۱۱ درصد رسید و چننی اختلافی جوابگوی هزینه های نوردکاران نیست!
در گذشته قیمت محصولات زنجیره فولاد بر اساس نرخ فصلی شمش فولاد خوزستان تعیین می شد که می توان گفت سیاست درستی بود اما در حال حاضر بر اساس نرخ محصول نهایی یعنی میلگرد، قیمت زنجیره تعیین می گردد.
بدین ترتیب که به هر قیمتی که میلگرد به فروش رسید قیمت شمش و سایر محصولات زنجیره فولاد بر همان اساس تعیین می شود. این فعال صنعت فولاد در خصوص بازار ارز توافقی گفت: پیش از اجرای مصوبه بازار ارز تجاری، صادرگنندگان که عمئتاً تولیدکنندگان بودند، باید ارز حاصل از صادرات را با نرخ دستوری به واردکنندگان میدادند که در دولت حسن روحانی این رویه مشمول ارز مازاد بر نیاز شده بود. در دولت قبل نیز ۱۰۰% ارز حاصل از صادرات باید با این نرخ به واردکنندگان داده می شد و آنها بدون زحمت ارزی را دریافت می کردند که تقریبا ۲۰ هزارتومان به ازای هر دلار پایین تر از نرخ بازار بود.
سودی که باید به جیب تولیدکننده وارد شود تا اشتغال زایی و افزایش تولید به دنبال داشته باشد نصیب واردکنندگان می شد و از این مسیر سود کلانی بردند چرا که واردات با ارز ترجیحی ولی فروش با ارز آزاد در بازار انجام می گرفت!
نتیجه این سیاست اشتباه ضعیفتر شدن تولیدکننده و کاهش صادرات به دلیل عدم توجیه اقتصادی توسط تولیدکنندگان و افزایش صادرات با کارتهای بازرگانی یکبار مصرف را به دنبال داشت. با این اقدام هیچ تعهدی برای بازگرداندن ارز نداشتند و حدود ۵ میلیارد دلار ارزهای صادراتی به کشور برنگشته است.