محمد طاهر یاوری در گفتگو با فولادبان به وقوع تراژدی فولادی، از بحران قیمتگذاری تا بیتوجهی به کشلات تولیدکنندگان اشاره کزد.
این فعال صنعت فولاد افزود: برخی تجار در ابتدای سال ۱۴۰۳ قبل از آغاز محدودیتها با السیهای شش ماهه و یک ساله از شرکتهای بزرگ با سودهای ۲ تا ۳ درصدی، محصولی مانند آهن اسفنجی خریده و آن را در بازار میفروشند!
به طور مثال قیمت السیآهن اسفنجی در ابتدای سال جاری هزار و ۵۰۰ تومان بوده و حالا همان محصول را با سود بالاتر در بازار عرضه میکنند. به گفته وی مهندسی و مدیریت عرضههای فولادی در بورس کالا، عامل اصلی تغییر روند قیمتی محصولات است.
این فعال صنعت فولاد در ادامه اضافه کرد: البته تولیدکنندگان آهن اسفنجی در تابستان از وضعیت به وجودآمده ناراضی بودند، اما حالا با مشکلاتی روبهرو هستند که تولید آنها را با چالش مواجه کرده است. از سوی دیگر نظارت و تحلیل دقیق از بازار توسط نهادهای مربوطه انجام نمیشود.
یاوری در ادامه گفتگو افزود: پس از اردیبهشتماه، هزینههایی علیالحساب برای برق شرکتهای فولادی اضافه شده که البته هنوز بدهیهای قبلی به طور کامل تسویه نشدهاند. بر همین اساس میتوان گفت که اگر همین روند ادامه پیدا کند، فولادیها ناچار میشوند مانند سال گذشته شکایتی به دیوان عالی تقدیم کنند.
یاوری در پایان گفتگو خاطر نشان کرد: به نظر میرسد برخی عوامل پشت پرده وجود دارد که باعث میشود مشکلات فولادسازان عمداً متوقف نشوند!
سیاستگذاران اصلی، به ویژه وزارتخانههای مرتبط، باید با برگزاری جلسات ویژه و اتخاذ تصمیمات مناسب به این وضعیت رسیدگی کنند.