به نقل از خبرگزاری های رسمی و معتبر کشور در مصاحبه با معاون اقتصادی بانک مرکزی از تداوم کاهش نرخ تورم سالانه تولید کشور نسبت به سال های گذشته خبر داده اند. در مصاحبه های انجام شده به نرخ رشد نقدینگی و چاپ پول هم اشاره شده که طی یکسال گذشته، این روند با کاهش روبرو بوده است.
نرخ های تورم هر ساله و یا ماهانه به شکل نقطه به نقطه از سوی کارشناسان حوزه های اقتصادی و مالی مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین و اصلی ترین بررسی ها در این زمینه از سوی بانک مرکزی دولت ها توسط کارشناسان رقم میخورد.
مهم ترین و اصلی ترین مسئله دولت ها امروزه در جهان، کنترل تورم و رکود اقتصادی می باشد. اجرای سیاست های مالی درست و تصمیم گیری های حساس در بخش تولید یک کشور ارتباط مستقیم و همسو با کنترل تورم در بخش های مختلف را دارد. در ادامه مطلب قصد داریم به گزارش ها و آمار های ارائه شده از سوی معاون اقتصادی بانک مرکزی اشاره داشته باشم:
فهرست مطالب
Toggleکاهش نرخ رشد پایه پول و رشد نقدینگی در کشور
طبق آمار ارائه شده نرخ رشد پایه پولی در کشور که به عنوان اصلی ترین شاخص تورم شناخته می شود، در ابتدای سال ۱۴۰۲ به ۴۵ درصد رسید بود که با تصیم گیری های جدید و اقدامات انجام شده در این روند به ۶/۲۷ درصد تا پایان سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده بود. در سال جاری روند گذشته ادامه دار بوده است و در اسفند سال جاری شاهد کاهش ۱/۲۱ درصدی محقق شده است.
لازم به ذکر است که عنوان شود طبق نظر برخی کارشناسان حوزه های مالی مبنی بر واگرایی دو شاخصه مهم یعنی نرخ رشد پایه پولی با نرخ رشد نقدینگی پیش بینی شده بود که مهار و هماهنگی بین هر دو شاخص با چالش مواجه شود و مهار رشد نرخ ها با مدیریت حاصل نشود، طبق تصمیمات و سیاست گذاری های بانک مرکزی ممکن است تورم و رکورد بیش از پیش کشور را در بر بگیرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی عنوان کردند که با توجه به همگرایی ایجاد شده در میان مدت بین نرخ رشد پایه پولی با نرخ رشد نقدینگی، به نتیجه بخش بودن سیاست های کنترلی و تصمیمات گرفته شده متکی ماند و روند فعلی ادامه دار خواهد بود.
کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف کننده پا به پای شاخص تولیدکننده!
معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه عنوان کردند که نرخ تروم نقطه به نقطه شاخص بهای مصرف کننده هم نیز طبق آمار و بررسی های خرداد ماه نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲ به میزان ۴/۲۶ درصد کاهش را تجربه کرده است، همچنین نرخ تورم سالانه این شاخص هم با کاهش ۶/۱۳ درصدی همراه بوده است.
سیاست های فعالانه در بانک مرکزی نظیر تامین مالی کوتاه مدت بانک ها نزد بانک مرکزی، رشد خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی در قالب های مختلف ارزی همچنین تسعیر دارایی ها و بدهی های ارزی بانک مرکزی و … در کنار هدایت نقدینگی موجود در بازار به سمت بخش های مولد اقتصادی و چرخه های تولید منطقی و سود رسان همه در برآیند کاهش نرخ تورم تاثیرگذار بوده و خواهد بود.