نرخ محصولات فولادی ایران در قیاس با سایر کشورها بالاخص کشور چین، بسیار بالاتر است و برخی محصولات ما تا ۵۰ دلار و حتی بیشتر تفاوت قیمتی دارند.
حسام الدین والی از کارشناسان بازار فولاد در گفتگو با سایت فولادبان در خصوص معاونهای احتمالی وزیر صمت گفت: به تازگی اسامی اشخاصی نظیر داریوش اسماعیلی برای بخش معاونت وزارت صمت به گوش می رسد اما انتظار می رود این خبر تنها یک شوخی باشد و در حد شایعه باقی بماند چرا که در حال حاضر صنعت فولاد کشور در شرایط بسیار سختی قرار دارد و به مدیرانی باتحربه و توانمند در این حوزه نیاز داریم.
وی افزود: در واقع ما برای بخش صنعت به مدیران جنگی نیاز داریم تا از چالشهای موجود عبور کنیم.البته این نام ها در حد شایعه هستند و باید دید که بررسیهای اتابک، وزیر صمت به کجا می رسد و چه افرادی نهایتاً انتخاب می شوند.
فهرست مطالب
Toggleعدم تعادل قیمتها معضل بزرگ صنعت فولاد
والی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی صادرات فولاد ایران عدم تعادل قیمتها است گفت: نرخ محصولات فولادی در این نسبت به سایر کشورها به ویژه کشور چین بسیار بالاتر بوده و برخی محصولات ما تا ۵۰ دلار و حتی بیشتر اخنتلاف قیمتی دارند. این اختلاف قیمت یکی از دلایل تضعیف صادرات کشور محسوب می شود که منجر شده تجار خارجی به سمت تولیدکنندگان ایران نروند چرا که قیمتهای ما رقابتی نیستند. از طرفی چین با قیمتهای بسیار پایینی محصولات خود را عرضه می کند و این موضوع به شدت از توان رقابتی ایران می کاهد.
ضعف ایران در موضوع لجستیک در قیاس با رقبا
والی در پایان مصاحبه خاطر نشان کرد: یکی از راهکارها این است که قیمت گذاری فولاد ایران باید عملیاتی تر و مطابق با واقعیات بازار جهانی باشد. اگر قرار است دوباره به بازارهای صادراتی بازگردیم باید قیمتهایی ارائه دهیم که رقابتی و منطقی باشند. از طرف دیگر فرآیندهای لجستیکی و حمل و نقل نیز می بایست بهبود یابد. کشورهای شرق آسیا بالاخص کشور چین در موضوع لجستیک قدرت بسیار بالایی دارند که همین موضوع به نفع آنهاست. اگر نتوانیم مشکلات موجود را رفع نماییم در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ نیز با مشکلات فراوانی در صادرات مواجه خواهیم شد.